Je kunt natuurlijk eindeloos paardrijden , fietsen , wandelen door de vele bossen, uitgestrekte heidevelden, enorme zandverstuivingen, kleine vennetjes en onderweg in de pittoreske dorpjes van Drenthe, heerlijk genieten van lunch of diner.

Om in het voorjaar, zomer en in het najaar heerlijk te kunnen zwemmen en relaxen, is op 2 km afstand de prachtig mooie recreatievijver de Kibbelkoele  Kijk daarvoor op

www.staatsbosbeheer.nl

Dan heb je het openlucht museum :ELLERT EN BRAMMERT,daar gaat u een paar uurtjes een eeuw terug in de tijd. Kijk op

www.ellertenbrammert.nl

18056

Het geweldige DIERENPARK EMMEN, behoeft inderdaad  geen uitleg. Kijk op

www.dierenpark-emmen.nl

Volg het spoor van de hunebedbouwers in het hunebedcentrum in Borger. Kijk op

www.hunebedcentrum.nl

De OER’T VELD ROUTE  in Orvelte, Tijdens deze wandeling komt u allerlei aspecten tegen: kalverweiden voor het jongvee, het beekdal voor de hooilanden, heide voor de schaapskudde, de essen om voedsel te verbouwen en bos van levering van het hout. Dit moet u met eigen ogen aanschouwen.

De BEEK EN BOS wandeling. 16,5 km wandelen in de stilte alleen onderbroken door de geluiden van vogels en de wind. U maakt kennis met het Anders Diep en zijn stroomdal, met de vele gezichten van de Drente Staatsbossen, met vennen, beukenlanen en nog veel meer.

En zo zijn er nog vele wandelingroutes en fietsroutes allemaal voor u opgeschreven in een folder van Staatsbosbeheer.en kijk op 

www.fietsprovincie.nl

Dan hebben we nog het KABOUTERLAND; er is er een in Exloo en een in Eext. Kijk maar even met uw kinderen op

www.kabouterland.nl en
www.rijkderkabouters.nl

Dan natuurlijk leren autorijden in VERKEERSPARK  Assen. Kijk op

www.verkeersparkassen.nl

Voor nog meer informatie kunt u ook kijken op

www.vvvzuidoostdrenthe.nl

En zo is er nog veel meer, te veel om op te noemen. En genoeg reden om niet één  keer maar meedere keren gezellig bij ons op de minicamping te komen.